Anke uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar in Tessenderlo

Anke uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar in Tessenderlo

De gemeentelijke Sportdienst en de Looise Sportraad hebben op vrijdag 8 december in cc het LOO naar jaarlijkse gewoonte weer de sportkampioenen gevierd.

Er waren weer heel wat kampioenen op Limburgs, Vlaams en Belgisch niveau. En zelfs op Europese -en Wereldkampioenschappen werden er medailles mee naar Tessenderlo gebracht.

Maar het begin van de viering stond toch volledig in het teken van afscheidnemend voorzitter van de Sportraad Georges Rutten. Hij was voorzitter sinds 1989 en werd daarvoor in de bloemetjes gezet. De staande ovatie was meteen het eerste kippenvelmoment van de avond.

Michela Geypen, Adeli Placin, Jos Verspreet, Henri Sevenants en Maurice Veeckmans kregen de KIWANIS trofee voor sportverdienste.

De kidstrofee ging naar Noah Lemmens die met Hwarang Taekwondo Academy een medaille won op bijna elk tornooi waar hij aantrad. Emma Musiek werd JEUGDBELOFTE met haar bronzen medaille op het Belgisch kampioenschap indoor skiën.

De 4×100 estafetteploeg van Looise AV, met Kobe Raymaekers, Wout Bex, Ferhan Bex en Nico Prijs, werd Belgisch en Provinciaal kampioen en kreeg de trofee van JEUGDploeg. De heren van de Gemeentelijke Tennisclub werden kampioen en promoveren naar 2de afdeling. Zij werden dus ook terecht SPORTPLOEG van het jaar.

Meerkamper Thibaut Didden werd, dankzij gouden medailles op Belgische, Vlaamse en Provinciale kampioenschappen, verkozen tot sportman van het jaar.

Sportvrouw werd Anke Sneyers. Zij behaalde gouden medailles op de Special Olympics en Belgisch kampioenschap. Bovendien behaalde ze een zilveren en bronzen medaille op het WK para-atletiek voor junioren in Zwitserland. Daarmee werd ze ook meteen de eerste Belgische medaillewinnares. Met deze verkiezing wil de Looise Sportraad ook aantonen dat het de prestaties in G-sport evenwaardig en met even veel respect behandeld.