Sporting Hasselt steunt G-sporter Anke Sneyers met cheque van €2.500

Sporting Hasselt steunt G-sporter Anke Sneyers met cheque van €2.500

G-sporter Anke Sneyers (20) uit Lummen heeft één grote droom: ze wil in 2024 naar Paralympische Spelen in Parijs. Om deze droom waar te maken, moet ze natuurlijk ontzettend veel trainen. Om alle inspanningen te bekostigen werd de vzw ‘I Support Anke’ opgericht. Ook Sporting Hasselt springt in de bres en steunt Anke met een cheque van maar liefst 2.500 euro.

Zaterdag, vlak voor de Hasseltse stadsderby tussen Koninklijke Sporting Hasselt en Racing Club Hades werd de cheque overhandigd aan Anke. Dat was voor haar een grote verrassing. Onder toeziend oog van voetballegende Jean-Marie Pfaff kreeg Anke het symbolische karton in handen. Hasselt kon het bedrag verzamelen via haar community-platform ‘Sporting Hasselt Cares’ en met steun van Opus, Mobielcenter, EGS Industry en Tom Geubelmans.

Trainingen

Met het geld zal Anke haar trainingen verder kunnen zetten. Het gaat dan concreet van wekelijkse atletiektrainingen tot specifieke techniek- en conditietrainingen met gespecialiseerde mensen, op maat van atleten met een beperking. Ook kledij, materiaal, medische opvolging en alle logistieke kosten voor andere wedstrijden (jaarlijkse Grand Prix in Zwitserland, EK’s in Istanbul en Parijs, WK Dubai in 2019) dienen door de atleten zelf bekostigd te worden.