Anke krijgt steun van Mathieu van der Poel

Anke krijgt steun van Mathieu van der Poel

De afgelopen Ronde van Vlaanderen werd de jonge Anke Sneyers aangereden. Mathieu van der Poel schoot op mooie wijze de para-atlete te hulp.

Anke die op de top van de Hotond tijdens de Ronde van Vlaanderen van dit jaar werd aangereden, nadat een renner moest uitwijken door een onvoorzichtige toeschouwer. Het was voor haar een flinke klap: ze hoopte deze zomer namelijk in Parijs te kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen, maar door een lange revalidatie moet ze die hoop voor vier jaar opbergen. Maar er is nu ook goed nieuws. KWC De Spurters uit Kerniel geven haar een financieel duwtje in de rug. Dat deden ze door een truitje te veilen van niemand minder dan wereldkampioen Mathieu van der Poel. Dat leverde haar uiteindelijk 2000 euro op. Maar daar stopte het goede nieuws niet. Haar broer Thomas, die werkzaam is bij Alpecin-Deceuninck, onthulde de werking van ‘VZW support Anke’, waaruit bleek dat Sneyers op een dag wel eens gebruik zou kunnen maken van topsportsubsidies, maar daarvoor vandaag nog niet in aanmerking komt. Ze moet daardoor alles zelf bekostigen, maar dat zal nu alleszins al iets makkelijker gaan.